Най-добрите начини за оползотворяване на аминокиселини

В древните африкански и азиатски династии и дори в австралийските племена кралете биха имали свои тайни билкари, за да варят медицински и изотонични смеси, за да ги поддържат здрави, силни и в форма.

В днешно време нещата се промениха. Но не толкова.

Хората често ни питат коя е най-добрата добавка за подобряване на мускулната ефективност?

Трябва да ви кажем BCAA, но не най-добрият, а по-скоро съществен!

Защо така?


BCAA са изградени от три аминокиселини: левцин, изолевцин и валин. Те съставляват 35-40% от протеините в тялото и 15% от аминокиселините на скелетните мускули.

От 1970-1990 г. много научни изследвания установяват, че „трениращите“ губят големи количества аланин и глутамин, които се екскретират и губят.


Тъй като в мускулите няма достатъчно количество за компенсиране, те смятат, че BCAA (аминокиселините с разклонена верига) играят важна роля за възстановяване.

Тогава те успяха да измерят само загубите на левцин и забелязаха по-висока консумация на тази аминокиселина в сравнение с другите две и че бързата загуба на левцин е изключително изразена в дейности, които изискват издръжливост, т.е.аеробни тренировки.

Днес е широко известно, че оптималното съотношение на левцин, изолевцин и валин е 2: 1: 1 и всички препарати се произвеждат в този мащаб.ЗАЩО ТЕ ТИ ТРЯБВАТ?

Нека го кажем така...

 • Някога в гората край реката имаше три мравуняка.

 • Първата мисия на мравките е била да построят хранилище и след това да го складират с храна.

  Във всеки от мравуняците имаше група от най-способните мравки, които намираха нови източници на храна за своите мравуняци.

  Тези мравки се скитаха извън обичайните пътеки и изследваха всичко около себе си. Те вървяха по-къси и по-дълги пътеки, изкачваха се по треви и клонки, откриваха нови източници на храна, потъпкваха нови коловози, докато другите мравки продължават да строят хранилище за източници на храна.

  Гората беше просторна, но мравките бяха трудолюбиви, запазвайки фокуса си върху процъфтяването и изграждането.

  Един ден дойде голямото наводнение, изравнявайки гората и отмивайки всичко, за което работеха трудолюбиви мравки.

  Тази история се отнася и за вас и за липсата на BCAA във вашата диета.

  Ключът към укрепването е да се насърчи анаболизмът и едновременно да се запази чистата телесна маса.

  Ще видиш.

  Аминокиселините с разклонена верига (L-левцин, L-изолевцин, L-валин) играят важна роля за предотвратяване на катаболните процеси в мускулите по време на напрегнато и дългосрочно обучение.

  Тялото използва BCAA като косвен източник на енергия за мускулите, превръщайки ги в глюкоза чрез процес, известен като глюконеогенеза, който протича в черния дроб. 

  BCAA, и по-специално левцин, стимулират секрецията на инсулин, соматомедин-С (IGF-1) и растежен хормон (GH). По този начин, техният антикатаболен ефект се допълва от прякото естествено действие на тези хормони и растежни фактори.

  И това означава за вас....

  Ако сериозно се отнасяте към мускулния си напредък, наложително е да приемате BCAA добавки преди и след интензивна тренировка с тежести, тъй като валин, левцин и изолевцин се консумират много бързо.

  По отношение на изграждането и поддържането на мускулна маса, няма по-важни аминокиселини от BCAA.


  ОТ КОЛКО ИМАШ НУЖДА?

  За всички спортисти загубата на мускули е нежелана. Така че, ако енергийният прием може да бъде намален, но мускулната маса се поддържа, тогава „ура“!

  Знаейки колко полезни са тези три аминокиселини за целите на вашата физика, ще искате да сте сигурни, че снабдявате тялото си с това, от което се нуждае. Въпреки че тези съединения могат да бъдат закупени поотделно, GENIUS NUTRITION® е извадил от догадки за вас и е разработил цялостен BCAA продукти.

  С един от нашите продукти, BCAA-X5, можете да вземете една лъжичка (12g) преди тренировка с 250 ml вода. Нетренировъчни дни: една лъжичка (12g) между храненията.

  Следователно е очевидно, че е от съществено значение да осигурите на мускулите си тези аминокиселини и да ги компенсирате, т.е. Приемът на BCAA трябва да се основава на правила - преди, по време и след тренировка!

  Голямото значение и ролята на тези основни аминокиселини обаче не свършват дотук. 

  Изследвано е, че приемът на BCAA и глутамин между храненията и преди лягане имат значителни ползи за увеличаване на производството на хормон на растежа, особено при хората над 30 години.

  За да увеличите ефекта на BCAA, трябва да сте информирани за тяхната дозировка. Един от лесните начини за индивидуално изчисляване на количеството, което трябва да поемете, е чрез формулата:


  M x 0,44 g, където M е вашето тегло без мазнините. Пример за мъж от 80 kg с 15% bf (телесни мазнини) е: (80 kg - (80 kg x 15%)) x 0,44 g = (80 kg - 12 kg мазнини) x 0,44 g = около 30 g . Така че човек, който тежи 80 кг с 15% мазнини, трябва да приема дневно BCAA около 30 g.

   

  КОГА ТРЯБВА ДА ГИ ПРИЕМАТЕ?

  От решаващо значение е веднага щом станем да вземем доза BCAA. Това е важно, тъй като след гладна нощ BCAA предотвратява разграждането на мускулите, осигурявайки енергия.

  (Тук изброихме сумите за напреднали трениращи и състезатели.)

  Тогава 10 g преди тренировка ще осигурят енергия, ще увеличат мускулната маса, 10 g по време на тренировка и 10 g след тренировка, където ще обновят мускулите, ще предотвратят катаболизма и чувството на глад.

  Но ако започвате, можете да се улесните малко и закръглите 25-30gr дневно.

   

  ГЛУТАМИН: НЕОБХОДИМИТЕ НЕОСНОВНИ АМИНОКИСЕЛИНИ

  Бодибилдърите и рекреационните спортисти често питат: „какво мога да взема заедно с BCAA“?

  Нашият вот гласува за iGlutamine, защото това е фантастична аминокиселина за по-бързо възстановяване и много повече ...


  Така че това е нашето 10 пъти „ура“ за глутамин;

  • Глутаминът е жизненоважен за правилното функциониране на тялото - за работата на мозъка, имунната система и органите.
  • Ако няма достатъчно глутамин, тялото ще намали количеството мускулна тъкан, за да получи глутамин, т.е. ще има катаболизъм - мускулен разпад.
  • Глутаминът е една от най-важните аминокиселини, когато става въпрос за съкращаване на периода на възстановяване.
  • Опитът на спортистите, които използват глутамин, е, че ефектите се усещат много бързо. Те се чувстват по-добре физически, по-малко уморени и имат повече сила, по-готови за следващата тренировка и намалено мускулно възпаление.
  • Глутаминът също има анаболни функции в организма - подпомага синтеза на протеини в мускулните клетки, поддържа киселинността и е важна суровина за производството на енергия.
  • Глутаминът също има съществена функция за укрепване на имунитета.
  • Глутаминът естествено повишава нивата на хормона на растежа.
  • Загубите по време на тренировка могат да достигнат 20 - 30 g (по време на много тежка тренировка). Ако те не бъдат компенсирани за кратко време след тренировка, настъпва умора поради влошаване на протеиновия синтез. Глутаминът го предотвратява.
  • Важно е да се отбележи, че е невъзможно веднага да се почувства ефектът на глутамин след приема му, тъй като ефектът му се проявява най-добре по-късно при следващата тренировка, когато най-важното е спортистът да бъде отпочинал.
  • Можете свободно да добавяте глутамин към протеиновия си шейк след тренировка с вода и можете да вземете допълнително количество преди тренировка и / или преди лягане.

  В Genius Nutrition® можете да намерите iGlutamine в опаковка от 450гр и 55 порции. 

  Много спортисти ще кажат, че препоръчваните 5 g са минимални и неефективни по отношение на дозирането. В разговори със спортисти-състезатели дозите в рамките на 15-20 g след тренировка се оказаха най-добри.

  Глутаминът е аминокиселина, така че няма вредни ефекти.

  Най-важното е да добавите iGlutamine към протеиновия си шейк след тренировка. Ако сте в състояние, пийте го с вода както преди тренировка, така и преди лягане.  Заключение...


  Древните хора са имали своите билкари и гурута; ти имаш Genius Nutrition®

  Кажете ни ... приемате ли BCAA и какви са вашите наблюдения ?!

  Хранителни добавки